Kedves Tanulónk!

Sajnos a jelenlegi helyzetben a gyakorlati vezetésre történő beosztás jelentősen csúszik.

A Covid miatt az autósiskolák csak korlátozottan tudnak működni – még szerencsénk is van, mert a tavaszi időszakban közel 3 hónapra be is kellett szüntetni az oktatást -, több oktató és vizsgabiztos nem tud dolgozni, aminek elsősorban az az oka, hogy a járműben történő oktatás a védőintézkedések mellett is kiemelt fertőzésveszélyekkel jár.
Van olyan oktató, és vizsgabiztos, aki már másodszor is pozitív lett, és így több hetes kényszerpihenőre került.

Mindezek ellenére a sikeres KRESZ vizsgát tett tanulóinkat folyamatosan közvetítjük ki az oktatókhoz, de így is csak jelentős csúszással tudunk gyakorlati oktatót biztosítani. Jelen pillanatban, amíg az országos helyzet nem normalizálódik, ez akár pár hónapos várakozást is jelenthet a sikeres KRESZ vizsgától számítva.

Külön megköszönjük a megértésedet és a türelmedet, de természetesen azt is megértjük, ha ez az élethelyzetet miatt számodra nem felel meg.

Amit feltétlenül kihangsúlyoznánk, hogy az iskolánkban megszerzett sikeres KRESZ-vizsga 2 évig érvényes, illetve ez az eredmény nem iskolához kötött, tehát ez az egész országban érvényesen biztosítja a vezetési oktatáshoz szükséges feltételeit.

Ezt azért jelezzük, mert, ha esetleg találsz olyan oktatót vagy autósiskolát, ahol kevesebb várakozással tudnál kocsira kerülni, ebben az esetben készségesen és természetesen díjmentesen ki tudunk számodra állítani egy “Képzési igazolást”, amivel bármely másik iskolában folytatni tudod a tanulmányaidat, illetve az eddig befizetett díjból a fel nem használt összegeket a megkötött szerződésünk alapján visszatérítjük számodra. Ezeket személyesen, ügyfélfogadási időben tudod átvenni iskolánkban.

Még két információ:

  1. Van lehetőség, viszonylag gyorsan – azaz 1-2 héten belül – elkezdeni az oktatást automata váltós autón, kelenföldi helyszínnel. Ebben az esetben viszont a vezetői engedélybe bejegyzik, hogy csak automata váltós autót lehet vezetni. Ezután egy a későbbiekben letett különbözeti vizsgával át lehet ezt váltani manuális váltósra is. Ez azoknak lehet gyors megoldás, akik még nem rendelkeznek autóval, és van lehetőségük automata váltósat vásárolni és azt vezetni.
  2. Amikor jelentkeztél vezetésre, rögzítettük a kívánságaidat. A gyorsabb kezdés érdekében érdemes ezeket átgondolni, mert az is igaz, hogy minél rugalmasabb vagy, annál hamarabb tudsz kezdeni. Ezért ezen az űrlapon pontosíthatod a kéréseidet:
    ŰRLAP

 

Külön köszönöm a megértésedet!

Pető Attila
iskolavezető