Az alábbiakban megtekinthetők azok a feladatok, amelyek közül kettőt a forgalmi vizsgán el kell végezni. Ötből egy parkolást és a kétféle lehetőség közül egy megfordulást kell végrehajtanod.

A manővereket ki lehet korrigálni (például ha túl közelre, vagy túl távolra állnál meg, vagy ferdén helyezed el az autót), de csak maximum háromszor. Bár ez esetben hibavonalak járhatnak. (A teljes vizsgán összeszedett 11 hibavonal sajnos eredménytelenséghez vezet.)

Általában sikertelennek minősül egy feladat – és így a vizsga is -, ha egyáltalán nem sikerül azt megoldanod, ha durván nekimennél a járdaszigetnek, ha érintenél egy másik járművet – bár ezt az oktatód nyilván nem fogja megengedni -. Illetve szintén követelmény, hogy a parkolási feladatok végén a kocsit a kézifékkel rögzítened kell. Mintahogy nem örülnek a vizsgabiztosok, ha a be és kiállásnál elmulasztod az irányjelzést, valamint ha a megfordulás és tolatás közben akadályozod az érkező forgalmat.

A feladatok elvégzése közben szükség lesz némi kreativitásra is, hiszen a feladatok konkrét helyét egy adott útszakaszon neked kell megválasztani.

A manőverekkel kapcsolatos további tudnivalókat az oktatód fogja elmondani.


Jobbra előre merőleges parkolás

 

Balra előre merőleges parkolás

 

Jobbra hátra merőleges parkolás

 

Jobbra előre párhuzamos parkolás

 

Jobbra hátra párhuzamos parkolás

 

Egyívű (U alakú megfordulás)

 

Megfordulás hátramenet közbeiktatásával (Y alakú megfordulás)