A próbavizsga

Az oktató jelenléte a kocsiban minden tanuló részére egy jókora adag biztonságot is jelent.

Ugyanakkor ez a biztonságérzet pillanatok alatt megváltozik, amikor a vizsgabiztos harmadik személyként megjelenik a vizsgán és jelen van az autó vezetése közben. Ez sok tanulóban kifejezetten stresszes helyzetet teremt. Azonban azt tapasztaltuk, hogy a sikertelen vizsgákat követő pótvizsgákon ez a helyzet oldódik, mintha a  tanulók megszoknák a vizsgabiztos jelenlétét. Ezért találtuk ki, és ajánljuk valamennyi tanulónknak, hogy az igazi vizsga előtt 1-2 héttel vegyenek részt egy próbavizsgán.

A próbavizsgán egy hivatásos vizsgabiztos jelenik meg, aki ugyanazt teszi, ugyanúgy viselkedik és ugyanúgy értékel mint az igazi. Így a tanulók megismerkedhetnek a vizsga légkörével, megtapasztalhatják a követelményeket, és végül de nem utolsósorban egy harmadik, kívülálló személytől is értékes tapasztalatokat szerezhetnek. Természetesen mindezt különösebb tét nélkül. Az igazi vizsgáig így sokkal célirányosabban, elsősorban a jelentős hibákra koncentrálva lehet gyakorolni.

Egy érdekes tapasztalat: Akik próbavizsgán vesznek részt – még akkor is ha azon sikertelenséget okozó hibát vétenek -, azok az igazi vizsgán átlagban 25%-al jobban teljesítenek, így sikeresebbek, nem beszélve arról, hogy jelentős további költséget spórolnak meg, amely egy pótvizsgával járna!

Az 50 perces próbavizsgát az oktatóink is fogják ajánlani. Ennek díja 8000 forint. (Az All Inclusive csomag tartalmazza a próbavizsga árát!)

Fontos tudni, hogy ha a próbavizsgán bukási ok történik, – a hatósági vizsgával ellentétben – nincs félreállás, az 50 perc levezetése után következik a részletes értékelés!