Az alábbiakban megismerheted a képzési szerződéshez kapcsolódó általános képzési tájékoztatót:

A beiratkozás feltételei, a beiskolázáshoz szükséges okmányok:

  • A személyi igazolvány alapján kitöltött, és aláírt jelentkezési lap
  • Legalább 8 általános végzettség, eredeti bizonyítvánnyal igazolva
  • Orvosi alkalmassági vélemény
  • Minimum 16 év 6 hónap  életkor (KRESZ vizsgára azonban csak 16 év 9 hónap életkorban, forgalmi vizsgára pedig 17 évesen lehet jelentkezni!)
  • Magyar állampolgárság, vagy bejelentett magyarországi lakóhely.

Az elméleti tanfolyam menete:

Az elméleti tanfolyam célja a sikeres KRESZ elméleti vizsgára történő felkészítés. A tanfolyam minimum  7 foglalkozásból (összesen 28 óra) áll. Ebből általában 16 óra KRESZ, 4 óra vezetéselmélet, 4 óra szerkezettan és 4 óra konzultáció. A tanórák 45 percesek.
A foglalkozások minimális száma miatt azok látogatása kötelező, a hiányzásokat be kell pótolni!
Ezen felül az elméleti tanfolyam e-learninges, azaz otthon tanulásos formában is teljesíthető. Ezt a beiartkozáskor kell eldöntetned.

A KRESZ vizsga helyszíne:

Bpest.  XI.  Petzval J.  u.  39. vagy Bpest. XIX. Vass G u. 2.-4.  Részletek

Figyelem! Valamennyi vizsgára, valamint a vezetési órákra feltétlenül vidd magaddal az érvényes személyi igazolványodat (ha nincs meg, akkor az útleveledet), és ha van, akkor a meglévő vezetői engedélyedet! Az első KRESZ vizsgán kell bemutatnod az alapfokú iskolai végzettséget igazoló okiratot is.
A vizsgákról késni nem lehet!

A gyakorlati oktatás (vezetés) menete:

Sikeres KRESZ vizsgáról mihamarabb tájékoztasd iskolánkat személyesen a központi irodában, ahol kiválaszthatod leendő gyakorlati oktatódat. (Sikertelen KRESZ vizsga esetén a pótvizsgára akár a vizsgabizottságon, akár  irodáinkban jelentkezhetsz.)

A bejelentkezés és oktató kiválasztás után kérjük keresd meg oktatódat telefonon a továbbiak egyeztetése végett!  Ha a bejelentkezéskor még nem tudunk konkrét oktatót ajánlani, akkor az oktatód fog majd telefonon vagy email-ben keresni. Amennyiben KRESZ-ből csak pótvizsgán felelsz meg, úgy számíthatsz arra, hogy a vezetés megkezdésére többet kell várnod.

A választható gyakorlati oktatók, illetve kocsitípusok listáját, az oktatók telefonszámát, valamint a gyakorlópályák pontos címeit, a váltási és vezetési vizsgahelyeket  irodánkban tekintheted meg.
A megbeszélt gyakorlati órák az esedékesség előtt 48 órával telefonon vagy személyesen iskolánkban lemondhatók. Ennek hiánya esetén, ha nem jelensz meg, 1 tanóra a Te károdra leírásra kerül! Késés esetében az oktató 15 percet köteles  rád várni, de az óra befejezésében ezt az időt figyelmen kívül kell hagyni. Ha az oktató késne, úgy Te is várj legalább 15  percet!
A váltási helyeket a különböző vezetési  feladatok sikeres végrehajtása érdekében az oktató határozza meg! Gyorsított vezetést elsősorban annak tudunk garantálni, aki délelőtt is ráér.

Az első 9 levezetett óra előtt egy nap 2 órát, utána pedig 4 órát – egy óra szünet közbeiktatásával – lehet vezetni. Egy tanóra 50 perc!
Kérjük, hogy a későbbi viták elkerülése végett mindig pontosan írd alá a vezetési kartont!

A járművezetési gyakorlat kötelező minimális óraszámai:

9  óra alapfelkészítés (rutinpályán vagy gyér forgalmú úton)
14  óra városi vezetés
2  óra éjszakai vezetés
4  óra országúti vezetés
+ 1 óra  a forgalmi vizsga

Összesen a vizsgával együtt 30 óra. Illetve vizsgára jelentkezni csak legalább 580 km megtett távolság után lehet.

Befizetések:

A Rád vonatkozó befizetéseket mindig a Felnőttképzési szerződésed tartalmazza. Ha valamit nem értesz, vagy csak pontosítani szeretnél, írj nyugodtan emailt.

Egyéb tudnivalók:

A vezetői engedély kiadásának feltétele egy sikeres közúti elsősegélynyújtó vizsga.
A vizsgáztatást külön díjazás ellenében a területi Vöröskereszt szervezetek végzik. E vizsga ugyan nem jár tanfolyami kötelezettséggel, ennek ellenére  a Vöröskereszt az igényeknek megfelelően rendszeresen szervez felkészítő foglalkozásokat iskolánk tantermeiben, illetve biztosítunk egy online tanfolyamot is.
Ennek időpontjáról és díjáról kérjük időben érdeklődj irodáinkban! Részletek

Elsősegélynyújtó vizsga  alól  felmentést  kaphatnak  a  szakirányú végzettséggel, vagy vezetői  igazolvánnyal,  vezetői  engedéllyel  (pld. Sm,  A  kategória  stb.) rendelkezők! Erről itt tájékozódhatsz.

A sikeres forgalmi vizsga után 4 munkanappal a vizsgán kapott vizsgaigazolást, valamint a sikeres elsősegélyvizsgáról szóló kártyát, a személyes okmányokkal és az orvosi alkalmassági véleménnyel együtt kell bemutatni az általad kiválasztott okmányirodában.

Kérjük, hogy a befizetésekhez kapcsolódó számlákat az irodában vedd át, vagy jelezd, hogy milyen címre, e-mail címre küldhetjük el!

Fontos címek, telefonszámok:

Kérünk, hogy reklamáció, panasz esetén először az iskolavezetőt keresd fel!

Iskolavezető: Pető Attila.  Félfogadása az alábbi helyen hétfőn 12.00-14.00 között:

Ügyfélfogadó: VIII. Német u . 6.  Részletek

A képzés szakmai ellenőrzését a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont látja el. XI. Petzval J. u. 39.  Tel.: 371-3030

Amennyiben a képzés bármely fázisában úgy döntenél, hogy másik iskolánál kívánod folytatni tanulmányaidat, úgy a szerződésben leírtak betartása mellett az áthelyezési okmányokat 3 munkanap után adjuk ki.

Felnőttképzési tevékenység nyilvántartási száma: B/2020/000180